Vooraleer U met de APP van start gaat, dient U zich eerst te registreren. U kan dit door op het hoofdje te tikken rechts bovenaan de openingspagina.
U duidt aan of U slager of versnijder bent. Verder vult U Uw naam, gemeente en (indien U slager bent) Uw versnijder in. Vervolgens tikt U op 'Opslaan'.
Eens U geregistreerd bent, kan U starten met het doorsturen van evaluaties. Hiervoor tikt U op het plusteken boven 'Voeg een nieuwe evaluatie toe'.
Om een evaluatie goed door te sturen dient U de volgende stappen te doorlopen :
- Stalcode: Dit is een code die bestaat uit vier letters en cijfers opgebouwd uit puntjes gevolgd door het varkentje van 'Duroc d'Olives'. U vindt deze code terug op het karkas. Deze code wordt aangebracht op de dieren met een naaldenkussen als ze de stal verlaten. Deze code linkt een karkas aan een welbepaalde stal. Gelieve deze 4 karakters in te geven. Mocht deze niet volledig leesbaar zijn, gelieve deze dan zo juist mogelijk in te vullen.
- Slachtdatum: Deze vindt U terug op de leveringsdocumenten van Uw grossist.
- Rugvet: Hoeveel rugvet hebben de aangeleverde karkassen : minder dan 1 cm, tussen 1 en 2 cm, meer dan 2 cm ?
- Marmering: Intramusculair vet is een goede indicator voor de malsheid van het vlees. Is dit afwezig of zie je een lichte of duidelijke marmering ? Om dit zelf ook goed te kunnen evalueren vragen we ook om een foto mee te sturen. We nemen hiervoor de filetkotelet als referentiestuk.
- Tevredenheid: Deze wordt uitgedrukt in een score van 0 (niet tevreden) tot 10 (topvlees !)
- Suggesties of opmerkingen: Hier kan U vrij suggesties, voorstellen of opmerkingen doorgeven. Ook hier kan U een eventuele bijkomende foto doorsturen.
Tik op 'Verzend' en alle informatie komt in onze database terecht en U heeft er een bijltje bij verdiend !